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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados.
Data corrente:  25/11/2021
Data da última atualização:  29/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BRUNES, L. C.; BALDI, F.; LOPES, F. B.; LOBO, R. B.; ESPIGOLAN, R.; COSTA, M. F. O. e; STAFUZZA, N. B.; MAGNABOSCO, C. de U.
Afiliação:  LUDMILLA C. BRUNES; FERNANDO BALDI; FERNANDO B. LOPES; RAYSILDO B. LÔBO; RAFAEL ESPIGOLAN; MARCOS FERNANDO OLIVEIRA E COSTA, CNPAF; NEDENIA B. STAFUZZA; CLAUDIO DE ULHOA MAGNABOSCO, CPAC.
Título:  Weighted single-step genome-wide association study and pathway analyses for feed efficiency traits in Nellore cattle.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Breeding and Genetics, v. 138, n. 1, p. 23-44, Jan. 2021.
ISSN:  1439-0388
DOI:  https://doi.org/10.1111/jbg.12496
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract The aim was to conduct a weighted single-step genome-wide association study to detect genomic regions and putative candidate genes related to residual feed intake, dry matter intake, feed efficiency (FE), feed conversion ratio, residual body weight gain, residual intake and weight gain in Nellore cattle. Several protein-coding genes were identified within the genomic regions that explain more than 0.5% of the ad- ditive genetic variance for these traits. These genes were associated with insulin, leptin, glucose, protein and lipid metabolisms; energy balance; heat and oxidative stress; bile secretion; satiety; feed behaviour; salivation; digestion; and nutrient ab- sorption. Enrichment analysis revealed functional pathways (p-value<.05) such as neuropeptide signalling (GO:0007218), negative regulation of canonical Wingless/ Int-1 (Wnt) signalling (GO:0090090), bitter taste receptor activity (GO:0033038), neuropeptide hormone activity (GO:0005184), bile secretion (bta04976), taste trans- duction (bta0742) and glucagon signalling pathway (bta04922). The identification of these genes, pathways and their respective functions should contribute to a better understanding of the genetic and physiological mechanisms regulating Nellore FE- related traits.
Palavras-Chave:  Etapa única ponderada; Ração residual.
Thesagro:  Gado; Gado Nelore; Ganho de Peso.
Thesaurus Nal:  Body weight; Cattle; Feed intake; Nellore.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228117/1/Marcos-Fernando-Weighted-single-step-genome-wiede-association.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF36191 - 1UPCAP - DD20212021
CPAC37171 - 1UPCAP - DDDIGITALDIGITAL
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  30/01/2015
Data da última atualização:  05/06/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  LOBO, C. M. de O.; TORREZAN, R.; FURTADO, A. A. L.; ANTONIASSI, R.; FREITAS, D. de G. C.; FREITAS, S. C. de; PENTEADO, A. L.; OLIVEIRA, C. S. de; CONTE JUNIOR, C. A.; MÁRSICO, E. T.
Afiliação:  CÁTIA MARIA DE OLIVEIRA LOBO, UFF; RENATA TORREZAN, CTAA; ANGELA APARECIDA LEMOS FURTADO, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA; SIDINEA CORDEIRO DE FREITAS, CTAA; ANA LUCIA PENTEADO, CTAA; CÁSSIA SOARES DE OLIVEIRA, UFRJ; CARLOS ADAM CONTE JUNIOR, UFF; ELIANE TEIXEIRA MÁRSICO, UFF.
Título:  Development and nutritional and sensory evaluation of cachapinta (Pseudoplatystoma sp) pâté.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Food Science & Nutrition, v. 3, n. 1, p. 10-16, 2014.
DOI:  https://doi-org.ez103.periodicos.capes.gov.br/10.1002/fsn3.183
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study developed a technique for the preparation of pate from cachapinta (Pseudoplatystoma sp) waste. For this, frozen minced cachapinta fish was crushed in a mini cutter and homogenized with all other ingredients. The prepared pate was stored in seamed and thermally treated cans (volume 170 g). Weight proportions of mean moisture, ash, protein, and lipid contents of the minced fish were 75.49, 1.00, 15.00, and 7.92 (g/100 g), respectively. The formulation of the developed pate is in accordance with legislation for fish products. Cachapinta pate is a product with high content of polyunsaturated fatty acids, low level of trans fat, and good indices of nutritional quality. Tests of sensory acceptance, purchase intent, and sensory attributes (except spreadability) averaged a score above 6.0, indicating acceptability of the product. Our study suggests that the potential of minced cachapinta for pate production is high, and that it can contribute a value-added product to seafood consumption.
Palavras-Chave:  Cachapinta; Cachara; Patê de peixe; Pintado; PUFA; Sensory acceptance.
Thesagro:  Peixe.
Thesaurus NAL:  byproducts; freshwater fish.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/117215/1/fsn3183.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA12541 - 1UPCAP - PP2014/1792014.00179
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